helg nu igen...


H e l g    i g e n . . . 

Ja, okej det är lördag så imorgon börjar jag oja mig över att skolan snart börjar. Men jag får väl njuta av idag.

Fick tillbaka symaskinen så nu ska här sys! För ett tag sen köpte jag ett lila tyg på ikea som jag skulle göra panelgardiner av, vilket jag aldrig gjorde, så det är väl dags nu. Sen tänkte jag kanske sy sådana där förkläden som man har när man lagar mat/ bakar, ja ni förstår. Det blir en riktigt systuga här!

Innan ni börjar undra varför det står V i l l   d u   g u n g a   i g e n ?. . .   så ska jag ta och förklara det. Jo, jag har nämligen en annan bild som det står Vill du gunga med mig? så då bytte jag ut lite grann så att det inte skulle bli likandant, där har ni det!

(ps. tog fotot med mobilen så jag måste säga att det blev riktigt bra...)
Ha det bäst!

 

träd....




a l l a    t r ä d   ä r   i n t e   b j ö r k a r . . .  

Back on track...



Ä n t l i g e n   f å t t   t i l l b a k a   i n t e r n e t ! . . . .
Ja, pappa gjorde någon inställning så nu har vi fått tillbaka internet! Gud, vad glad jag blev, och frisk är jag åxå, ingen feber! Ja, nu börjar helgen lika något. ^^, Jag hoppas att den fortsätter åt det här hållet...

Vad tycker ni om bilden? Jo, jag vet att den är lite suddig men den är tagen med min gamla kamera så själv är jag rätt nöjd. Min syrras hand, när hon sov faktiskt, när vi var i stockholm. Hope you enjoy!

Ikväll ska vi gratta farfar som fyllde år i juli någonstans tror jag (bättre sent än aldrig väl?!) så jag hoppas det blir kul. Kusinerna kommer ju, eller ja, kusinerna på det hållet.
Sen måste jag köpa kläder till nya kusinens dop. Ska bli askul eftersom Sofie, min älskade syssling ska komma upp. I miss you Sofie!, och jag vet att Jey gör det med.

så, vad har man på sig på ett dop? Jag tänker alltid när jag ska köpa dop/bröllops lr liknande kläder att jag ska köpa något riktigt fint men det slutar alltid med att jag köper något som är snyggt men liksom alldagligt. Eller ja, något som man kan ha när man ska ha typ släktkalas eller liknande, ni fattar. Kom med tips och idéer...

ingert internet...

Ja, nu har vi varit utan internet i en vecka. Pappa och mamma sitter typ varenda kväll i telefon och pratar med olika supportrar men de skyller bara på varandra, (-nej men det är fel på bredbandet - nej bredbandet är helt rätt inställt osv, ja ni fattar)  Så jag kommer inte att uppdatera på ett tag, tills vi har fått tillbaka internet, och det är åxå därför jag inte har uppdaterat på ett tag.

Det har hänt ganska mycket men eftersom jag sitter vid mormor och morfars dator täner jag inte rabbla upp allting nu, det blir sen. Men just nu, onsdag, torsdag har jag varit hemma från skolan för att jag har typ haft feber å så, grymt jobbit. Och särskilt när det inte finns internet, då kan jag typ bara läsa och titta på Tv. Annars hade jag ju tänk blogga, titta på kläder, ja ni vet hur mycket man kan göra på internet.

Jagh ar iallafall tagit lite nya kort som ligger på datorn hemma så de kommer åxå så småning om. Håll tummarna för att vi får tillbaka internet och tills dess...

Love ya all!

moi...



Jag tycker att det blev en cool effekt med "plattorna" eller vad jag ska kalla de...

tillbaka till verkligheten...



T i l l b a k a   t i l l   v e r k l i g h e t e n . . . 
Ja, idag var första dagen i skolan. Måste erkänna att det var ganska skönt. Eller, det var kul att träffa alla klasskompisar.
Vi hade väldigt kul när vi konstaterade att typ halva klassens killar lät täppta i näsan ^^, ja vi hade iallafall kul åt att de kommit in i målbrottet (härligt att vara tjej!)...

Jag har riktigt fastnat för den här låten, jag tycker att den är så fin. Jag vet inte varför men det känns som om den berör mig, jag vet inte vad ni tycker.
Den heter iallafall The Call - Regina Spector (har aldrig hört någon låt av henne förut)



Kändisar...

Jag har börjat med en liten bisarr sak, jag letar nämligen efter kändisar som är typ i min ålder. Jag är född 1994, så de som är födda på 90-talet. Jag har hittat tre, två skitsnygga killar och en söt tjej.

Taylor Lautner,  är född 1992 (spelar Jacob Black i kommande Twilight-filmen)



















Skandar Kaynes,
  är född 1991 (spelar Edmund i Narnia-filmerna)















Georgie Henley  är född 1995(spelar Lucy i Narnia-filmerna)

Jag måste säga att jag aldrig skulle gissa att Georgie var så pass gammal (bara ett år yngre än mig) och att Skandar är äldre än Taylor. Ni får ursäkta att jag är lite udda när det gäller att roa mig själv!

Skriv gärna om ni vet några fler kändisar ^^,


Cykel...


Tråkit...

Jag har väldigt tråkigt just nu. Sitter och tittar på intervjuer med Ben Barnes och resten av de i Narnia samt de i Harry Potter. Hittade en intervju när de är sjukt små.  Kan ni fatta vad små de egentligen var när de började?  Jaja, ska fortsätta titta ^^,


(bild från img2.timeinc.net)

Sommaren lider mot sitt slut...



M e n   ä n   f  i n n s   d e t   l i t e   k v a r . . . 

Lär mig fortfarande...

Åh, det är så irriterande när man måste börja om från början. Jag hade precis lärt mig mitt photoshop riktigt bra men nu måste jag börja om igen. Självklart är det jättekul med ett nyare, med fler verktyg och så men det är jobbit att man inte vet allting på samma gång. Är jag ensam om detta dilemma?


Nytt photoshop...



S o l n e d g å n g . . .
 
Jag har äntligen installerat ett nytt photoshop. Har länge kört med adobe photoshop elements 2.0, nu är det uppdaterat till 4.0 och guud vilken förändring det blev. Fixade den här bilden lite, den där linsöverstrålningen är dock äkta, men fixade till skärpan och lite små detaljer. Visst blev det bra? Nu ska jag bara sitta uppe halva natten och lära mig hur det funkar ^^,      
Ö n s k a   m i g   l y c k a    t i l l !   ( d e t   k a n   b e h ö v a s )

Benjamin Barnes

Som jag skrev i förra inlägget är jag lite besatt av honom. Så jag var ju tvungen att lägga in någon bild (det blev två^^,) Men visst är han söt?(okej, jag vet att han William Mosely är med på den andra bilden men jag tänkte faktiskt på alla er som gillar honom...)

  
(foton från entertainment.timesonline.co.uk och cache.daylife.com)

...


G r ä s l ö k s b l o m m o r   ä r   o c k s å   f i n a . . .
Visst är de? Super gammal bild tagen med föräldrarnas kamera ^^, men jag gillar den. Har inte hunnit ta några kort idag, har varit upptagen med att titta på Narnia: Prince Caspian.

Adam Saunders släng dig i väggen! säger jag bara. Jeyla, du vet hur mycket jag har tjatat om Ben Barnes. Jag vet inte om hon pallar mer, men jag gör ^^, Ni måååste se den filmen om ni inte har gjort det. Är det någon som vet en till film han är med i? Jag vet om att han är med i en kommande film, Bigga then Ben (eller om det var than) fast jag vet inte, den verkar lite konstig.

Ska ut och fota lite nu, tack alla ni som gav mig tips på vad jag skulle göra igår, en varsin slängkyss till er. Nu är jag dock på bättre humör så jag får väl hoppas att kameran också är det.

Jag måste be er en gång till  S n ä l l a   s k r i v   i n t e   k o m m e n t a r e r   m e d   r e k l a m !  Jag vet att många vill få fler besökare men jag kan försäkra er om att jag besöker alla som skriver en kommentar hos mig (dock inte ni som skriver reklam!)

Ha det bäst så länge, ska hjälpa till att grädda pannkakor före fototuren ^^,

Inte min dag...



Jag vet inte hur länge jag har försökt ta en bra bild med kameran. Den vill inte sammarbeta. Antingen blir slutartiden hur lång som helst eller så blir det inte skärpa på det jag vill. Det här är väl den enda som blev någolunda. Är det någon som har ett tips åt mig? S n ä l l a   j a g   h å l l e r   p å   a t t   d ö !

blixten har kommit ^^,



Beställde en blixt för ett tag sen som har kommit nu ^^, Har tyvärr inte hafttid att hämta den men mamma lovade att vi skulle göra det så fort hon kommit hem. Hoppas det blir bra nu då...

Köpte nya skor igår, tänkte kanske ladda upp en bild. Det är mitt första par "fotriktiga" skor som jag någonsin köper. Tänkte att eftersom mina fötter slutat växa kan man ju kanske ivestera i ett par sånna, jag går ofta på promenader så då är de ju perfekta. Både mamma och pappa blev en aning chokade ^^,

Inte gjort så mycket idag. Vi var i köping (idag igen) medans mamma var hos ögonläkaren. Tittade på Kung Fu Panda tsm med syrran imorse, sjukt rolig film. Alla ni som älskar tecknat kommer att gilla den. Har läst att den har fått många bra recensioner av kritiker, förstår varför ^^,

Gunga


Höst...


J a g   v i l l   h a   h ö s t . . .
Känner i luften att det snart börjar bli höst (jag vet att det bara är augusti men sen kommer september snart och sen är det höst!)Det känns liksom sådär, lätt och lite kyligt. Hittade en gammal bild som jag tagit med föräldrarnas kamera, tyckte att den passade just nu.

Gick runt ute i trädgården och fotade, plötsligt kom det upp en ruta på displayen, självutlösaren inaktiverad, ladda batteri!
Gud, vad arg jag blev. Det är typiskt asså. När man är på fotohumör och har gått ut och allting så -pang- lägger kameran av! Jaja, tur att jag har min gamla, får ta den just nu tills batteriet laddat klart. Men det brukar ju inte ta så lång tid.

Fixade meny "skyltarna" eller vad man ska kalla de. Vad tycker ni? Jag blev rätt nöjd faktiskt...

Ha det bäst i kväll så ska jag ut och fota!

Slutat regna för ett tag...



R e g n e t   d e t   b a r a   ö s e r   n e r . . .  
Ja, nu har det faktiskt slutat för en stund. Verkar faktiskt som om solen vill titta fram. Men jag tycker nog (även fast jag är en hösttjej, alltså gillar när det regnar) att det börjar räcka med regn. Det har ju regnat i princip varje dag. Får väl vara tacksam för denna lilla stunden ^^,

Det är kul att så många gillar bloggen. Det blir fler och fler, super kul ^^, Ska jobba på uppdateringar m.m. men jag tror nog det blir bra.

Idag följde jag, mamma och syrran med mormor & morfar till Hallsta med deras bil (skulle lämnas in för något) sen åkte vi till McDonalds och käkade frukost. Har aldrig ätit frukost där, men bortsett från den sega personalen, var det ganska gott. SEn har jag bara åkt hem och fotat lite. Fick i uppdrag att fota lite till kräftskivan min mamma är med och ordnar ( vuxenfest) så jag får väl fundera lite på det också.

Ha det bäst så länge!

Regn & varm choklad!


Stockholm...

Var i Stockholm igår med en kompis. Klockan tjugo i nio åkte bussen och vi kom  tillbaka till stan åtta. Shoppade dock inte super mycket, två t-shirts och ett par mjukis/pyjamas byxor (någon slags kombo, men snygga var de), och så en ansiktsmask till mig och en till syrran. Hoppas på bättre väder idag (duggade lite igår och ösregnade visst här hemma)

Höstinspirerad layout...

Jag är en höst tjej (trots att jag fyller på vintern). Blev inspirerad av den härliga luften och lite löv som låg på marken. gillar ni layouten?

...

Regn,regn,regn, det tar aldrig slut. Ska nog ta och läsa boken jag lånade på bibblan och sen kanske fundera på att möblera om i rummet ^^,

Ha det bäst i regnet!

Beställt bilder...

Ja, nu har jag skickat efter bilder, äntligen! Det blir aldrig av att jag gör det. Skickade efter några på nya lilla kusinen eftersom jag hade tänkt göra en scrapbook (modell enkel) till henne. Så får vi väl se hur det går med den, men jag ska försöka ta mig i kragen. Pappa ligger och sover i soffan, mamma pratar i telefon och syrran tittar på Tv, vilken härlig familj ^^,

Vi gick till banken idag iallafall så kortet skulle förmodligen komma på fredag (det är ju då jag behöver det och jag åker tidigt på morgonen) Hon på banken gav oss också tips att skaffa ett id kort på samma gång så det ska vi åxå göra den här veckan.
Oj vad mycket det har blivit! Id kort, klippa mig, färga håret och åka till stockholm. Jag vet inte hur jag kommer hinna med allt.

Hur som helst, ha en underbar kväll i regnet (tänkte fota lite ut genom fönstret så får vi väl se vad det blir, lägger upp någon bild ikväll eller imorgon om någon blir bra.)

god morgon



god morgon!

Har äntligen kommit upp ur sängen och fått i mig lite frukost. Tänkte nog kanske hoppa in i duschen med tanke på det tråkiga vädret. Visst, det är skönt att den tropiska värmen är borta men inte behöver det väl regna?

Ska åka upp på stan med mamma för att se om vi kan fixa mitt bankkort och så ska vi lämna in min symaskin som krånglar hela tiden. Vad ska ni göra?

Blir alldeles tokig på min blogg! Jag försöker ändra typsnitt på några ord, men då försvinner allt som jag har skrivit. Någon som kan hjälpa mig med detta?


Mellanrum...

Är det någon som kan hjälpa mig att förstå hur man minskar mellanrummet mellan menyn och inlägget? Det är jättestort på min sida och jag fattar inte hur jag ska kunna dra inlägget innåt... Help me!


Våra tomater


Här är en bild på våra tomater som inte blivit mogna ännu... men stora är de ^^,

Johnny Depp har många fans...

Igår var jag och mamma på Ö&B för att köpa en filt vi sett i reklambladet. MEdans mamam gick runt och kollade fastnade jag vid en godislåda mittemot affisherna.
Två damer i åldern 50+ gick fram till affisherna och bläddrade bland den.
-" Åh, han är ju så stilig", utbrister den ena. (av nyfikenhet vänder jag mig försiktigt om och ser att hon håller i en bild på Johnny Depp, som Jack Sparrow)
-" Jo men jag har den där filmen, Pirates of Carrrrrrabiiien(*tänk lite finskt uttal med stor betoning på r och i*) Den kan vi ju se när vi kommer hem" säger den andra. Jag kunde inte låta bli att le lite. Men som ni ser är det fler än vi "unga" som gillar Johnny ^^,



Bild: dailymail.co.uk
 

Blixtar & Dunder...

Ja, det spöregnade och åskade rejält igår. Men jag hann få några bilder innan det började regna. De är orginalbilderna (använde lite olika inställningar) så de ser likadana ut i min kamera. Tycker att de blev rättså stämningsfulla allihop...


RSS 2.0